HEREN 1 TC SINT ANNALAND VERLIEZEN FORS BIJ YERSEKE

16 april 2019

De heren van TC Sint-Annaland hebben afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen Yerseke 2 fors verloren. Bij het bezoek aan het mossel-dorp werd met maar liefst 6-0 verloren. Door deze nederlaag zakken de heren op de ranglijst naar plek 5. Nog wel boven de degradatielijn, maar de komende wedstrijden zullen er weer punten gepakt moeten worden om ook daarboven te blijven. Zustervereniging de Ruucstoppelen behield dankzij een 5-1 overwinning de koppositie in deze klasse.

Op zaterdagmiddag begonnen de heren met de enkelspelen. Curtis Goedegebuure speelde de eerste enkel, maar zijn tegenstander was duidelijk een maatje te groot. Met 6-0 en 6-2 delfde hij het onderspit en ging het eerste punt naar de thuisploeg.

Ook routinier Leen Goedegebuure kon zijn wedstrijd niet in winst omzetten. Hij verloor de eerste set snel met 6-1. Het leek een korte wedstrijd te gaan worden, maar Leen kwam in de tweede set alsnog op stoom en goed terug. Helaas was de diesel net te laat op gang en met 7-5 ging ook deze set richting Yerseke en daarmee de wedstrijd. Tussenstand 2-0.

Als derde ging Martijn v/d Graaf de baan op. Hij kwam goed uit de startblokken en veroverde de eerste set overtuigend met 6-2. In de tweede set kwam zijn tegenstander wat beter in zijn spel en Martijn maakte iets meer foutjes dan in de eerste set. Zo ging de tweede set met 6-3 richting de thuisploeg en moest een derde set de beslissing gaan brengen. En dit werd een erg spannende set met kansen over en weer voor beide spelers. Het was zelfs zo een gelijkopgaande set dat een tie-break uiteindelijk nodig was om een winnaar aan te wijzen. Helaas voor de Setallanders kon Martijn deze niet naar zicht toe trekken en met 7-6 in de derde set ging ook het derde punt van de dag naar Yerseke.

Als laatste enkel partij ging Robert van het 't Hof de smash-court baan op. En ook hij begon goed aan de wedstrijd. Hij won de eerste set met 6-3, maar in de laatste game van die set sloeg het noodlot toe. Een blessure in de rug voor Robert. Hij probeerdenog een game te spelen in de tweede set, maar al gauw was duidelijk dat het niet meer ging en het verstandiger was deze wedstrijd te laten voor wat het is. Robert moest helaas opgeven en gaf zijn tegenstander de hand en de felicitaties. Tussenstand 4-0 na de enkelspelen.

De blessure van Robert was zodanig dat ook de dubbel met Curtis Goedegebuure als een walk-over aan de tegenstanders gelaten moest worden. Zo werd het 5-0 voor de thuisploeg.

Alleen Martijn en Leen konden nu nog de eer van de dag redden in hun dubbelpartij. En daar leek het in het begin totaal niet naar toe te gaan. De eerste set werd ruim met 6-1 verloren. Maar in de tweede set kwamen de heren sterk terug en rechten hun rug. Met 6-3 wonnen ze deze set en ging een super tie-break uitmaken wie dit punt zou binnen halen. Helaas waren in de super tie-break de heren van Yerseke iets scherper en speelden zeer degelijk. Met 10-3 werd dan ook deze set en ook deze wedstrijd verloren.Eindstand 6-0 in het nadeel van de Setallanders.

Aanstaande zaterdagmiddag spelen de heren weer een nieuwe competitieronde. Ditmaal een thuiswedstrijd en de tegenstander zal Tebo 1 uit Heinkenszand zijn. De heren zullen daar weer wat punten moeten gaan pakken om niet in degradatiegevaar te gaan komen.