UPDATE: Tennis lockdown tot 20 april 2021 (Dubbelen mag weer)

17 december 2020


UPDATE: Lockdown nu tot en met 20 april 2021 (Dubbelen mag wel weer vanaf 16 maart 2021)

Het kabinet heeft strenge maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt weer, de druk op de zorg neemt toe. Om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken en de verspreiding van het virus een halt toe te roepen gaat Nederland weer in een lockdown.

Het zijn harde maatregelen, die de samenleving en ook de sport hard raken. Maar het is nodig, want veiligheid en gezondheid staan voorop en alleen samen krijgen we het virus onder controle.

De maatregelen gelden van dinsdag 15 december 2020 t/m 20 april 2021. Op 13 april komt het kabinet met informatie over de periode na 20 april.

Wat betekent dit voor tennis?

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1.5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler. Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten. 

Maatregelen die worden verlengd

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1.5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • Tennis in een binnen accommodatie is niet toegestaan.
  • De avondklok geldt van 22.00 tot 4.30 uur.

De KNLTB bekijkt ook allerlei opties voor de voorjaarscompetitie 2021 i.v.m. COVID-19. Lees hier wat de mogelijke opties zijn. Op dit moment is de voorjaarscompetitie in ieder geval uitgesteld tot juni 2021.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

KNLTB uitleg: klik hier

Nieuwscategorieën Algemeen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 12799055

TC Sint-Annaland

Dorpsweg 1
4697RG Sint-Annaland