HEREN 1 TC SINT-ANNALAND VERLIEZEN NIPT IN SPANNENDE DERBY

15 mei 2019

De Heren 1 van TC Sint-Annaland hebben de derby tegen de Ruucstoppelen uit Sint-Philipsland nipt verloren. Thuis werd het na een lange en spannende strijd 2-4. De heren zakten hierdoor naar de vijfde plaats op de ranglijst, maar handhaving is nu officieel een feit en de heren zullen volgend jaar weer in de 2e klasse spelen. De Fluplanders blijven de koplopers in deze klasse, maar zagen hun voorsprong slinken van 5 naar 3 punten. Een gelijkspel is aanstaande zaterdag voor hun in de laatste speelronde al wel voldoende om het kampioenschap te behalen.

 

Op een mooie zonnige zaterdagmiddag werd begonnen met de enkelspelen. Ad Pipping van Setalland speelde de eerste enkel tegen Alexander Wischlinski van de Ruucstoppelen. Dit werd al gelijk een spannende wedstrijd. De eerste set duurde lang en ging in een tie-break met 7-6 naar Alexander. In de tweede set draaide de wedstrijd om en met 6-0 setwinst dwong Ad een beslissende derde set af. En in deze set werd het weer spannende, maar was het wederom Ad die uiteindelijk aan het langste eind trok en met 6-4 de derde set en het wedstrijdpunt pakte. 1-0 voor de thuisploeg.

 

Tegelijkertijd waren ook Curtis Goedegebuure van TC Sint-Annaland en Michiel van der Est van Sint-Philipsland aan hun enkel partij begonnen. Dit werd ook een spannende en lange pot. De eerste set ging met 6-2 naar Michiel en ook de tweede set leek een prooi voor de Fluplander te worden. Bij 5-4 kreeg Michiel een matchpoint, maar die werd door Curtis weggewerkt. Curtis kwam terug tot 5-5 en won de tweede set uiteindelijk met 7-5 waardoor ook hier een beslissende derde set nodig was. En deze set werd een zeer lange en spannende set. De hele set ging het gelijk op en waren de rally's lang en slopend. Uiteindelijk moest bij een 6-6 stand en tie-break gaan beslissen wie de winnaar zou gaan worden. Het was uiteindelijk Curtis die de partij naar zich toe trok door deze ook weer spannende tie-break met 7-4 te winnen en zo TC Sint-Annaland op een 2-0 voorsprong te zetten.

 

Als derde gingen Dennis Borst van de thuisploeg en Michel Noorthoek van de bezoekers de baan op. En net als de twee voorgaande partijen werd dit een lange, spannende en mooie partij voor de toeschouwers. Dennis won de eerste set met 6-4. In de tweede kwam hij 5-2 voor en leek de wedstrijd gespeeld, maar Michel rechtte zijn rug en knokte zich knap terug en won 5 games op rij om zo de set alsnog met 7-5 naar zich toe te trekken. Zo was ook in deze wedstrijd wederom een derde set nodig om te bepalen wie het punt mocht hebben. De hele set probeerde beide spelers een beslissing te forceren, maar het werd uiteindelijk een tie-break die ook hier zou gaan bepalen wie met een lach de baan zou afstappen. En het Michel die zijn vuist uiteindelijk kon ballen na de tie-break te winnen en daarmee de wedstrijd. Tussenstand 2-1 voor TC Sint-Annaland.

 

Voor de laatste enkelwedstrijd gingen routinier Leen Goedegebuure van Setalland en Michiel de Jager van Flupland de baan op. Ook deze wedstrijd kon niet in 2 sets beslist worden. Leen won de eerste set met 7-5, maar Michiel kwam sterk terug in de tweede en hij won deze met 6-2. Een derde set dus weer. Leen deed zijn best maar kon het tij niet meer keren. Michiel bleef op de been met degelijk en goed spel en won ook de derde set met 6-2 en bracht zo de stand weer op gelijke hoogte. Tussenstand 2-2 na de enkelspelen.

 

De dubbels zouden de beslissing op deze dag gaan brengen. Na een korte pauze gingen Rien van Renswoude en Martijn v/d Graaf voor TC Sint-Annaland de baan op tegen Jack Neele en Michel Noorthoek van de Ruucstoppelen. Het werd dan wel de eerste 2-setter van de dag, maar de spanning en strijd was er niet minder om. De Fluplanders wonnen de eerste set nipt met 7-5 en ook in de tweede set waren ze net iets sterker en met 6-4 wonnen ze deze set en daarmee de match. Tussenstand nu 3-2 in het voordeel van de bezoekers.

 

Als laatsten van deze dag gingen Ad Pipping en Dennis Borst voor de thuisploeg de baan op tegen Alexander Wischlinski en Patrick Walpot van de bezoekers. Zij maakten er in deze laatste partij nog eenmaal een spektakel van voor de aanwezige toeschouwers. In een spannende strijd met tie-breaks delfden uiteindelijk de Setallanders met tweemaal 7-6 het onderspit en ging de dagwinst met 4-2 naar de Ruucstoppelen.

 

De lange en spannende wedstrijddag werd feestelijk en gezellig met zijn allen afgesloten met een buffet gesponsord door Dyna+ Management. Aanstaande zaterdag spelen de heren hun laatste wedstrijd van de competitie thuis tegen MLTC 2 uit Middelburg. De huidige nummer 2 van de ranglijst. Bij een goed resultaat kunnen zij zo zustervereniging de Ruucstoppelen een klein handje helpen bij het behalen van het kampioenschap. De Ruucstoppelen speelt uit bij Slagvast Kamperland en als zij 3 punten halen is de strijd om het kampioenschap beslist.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 12799055

TC Sint-Annaland

Dorpsweg 1
4697RG Sint-Annaland