HEREN 1 TC SINT-ANNALAND GOED UIT DE STARTBLOKKEN

09 april 2019

De heren 1 van TC Sint-Annaland zijn afgelopen zaterdag goed uit de startblokken gekomen tijdens het begin van de KNLTB voorjaarscompetitie. In de uitwedstrijd tegen De Schelde 3 uit Vlissingen werd met 1-5 gewonnen. Door deze overwinning staan de heren voorlopig op de tweede positie in deze klasse.

Er werd op een zonovergoten zaterdagmiddag begonnen met de dubbelspelen. De heren van TC Sint-Annaland begonnen, in hun nieuwe gesponsorde shirts van GoedWare, met goede moed aan hun eerste competitiewedstrijd.

Ad Pipping en Dennis Borst speelden de eerste dubbel. Ze gingen voortvarend van start en pakten de eerste set snel met 6-3. In de tweede set trokken ze de lijn door en ook die set winsten ze eenvoudig te winnen met 6-1 waardoor het eerste punt voor de Setallanders op het scorebord terecht kwam.

Martijn v/d Graaf en captain Curtis Goedegebuure speelden tegelijkertijd de tweede dubbel. Hun start was wat minder soepel maar toch wonnen ze de eerste set met 6-3. Maar in de tweede set kregen ze een dipje terwijl de tegenstanders wat beter in hun spel kwamen. Zo keken de heren van TC Sint-Annaland al snel tegen een 4-0 achterstand aan. Deze achterstand maakten ze niet meer goed en met 6-2 werd de tweede set verloren en moest ene super tie-break de beslissing brengen voor deze partij. Daarin begonnen Martijn en Curtis scherper dan de heren van de Schelde maar die kwamen sterk terug en kregen zelfs als eerste een matchpoint. Martijn en Curtis konden 2 matchpoints tegen wegwerken en verzilverden hun eerste eigen matchpoint zodat er na de dubbels een 2-0 voorsprong stond voor de bezoekers.

Na een korte pauze werd er verder gegaan met de enkelspelen. Ad en Curtis gingen als eerste daarbij de baan op. Ad was op papier duidelijk de sterkere van de 2 spelers en dat kwam in de wedstrijd ook tot uiting. Met 6-2 en 6-0 bracht hij het derde punt binnen voor Setalland.

Ook Curtis zorgde voor een punt voor TC Sint-Annaland door met 6-3 en 6-1 zijn enkelpartij te winnen. Tussenstand 4-0 voor de bezoekers waarmee de dagoverwinning een feit was.

Als laatste gingen Dennis en Martijn de baan op om de overwinning nog wat meer glans te geven door 2 extra punten te veroveren. Dennis slaagde in die opzet door snel met degelijk spel zijn tegenstander met 6-1 en 6-2 opzij te zetten. 5-0 voor TC Sint-Annaland.

Martijn had het in zijn enkelpartij een stuk zwaarder. Hij kwam goed uit de startblokken en pakte een 5-2 voorsprong, maar zijn tegenstander liep op alle ballen en gaf niet op en knokte zich terug en sleepte er een tie-break uit. In deze tie-break rechte Martijn zijn rug en won alsnog de eerste set met 7-6. Toch was de tie-break een ommekeer want zijn tegenstander rook mogelijkheden en ging nog harder lopen en Martijn kon de punten niet meer in zijn voordeel binnen slaan. De tweede set ging met 6-1 naar de Schelde en ook de derde set en daarmee de wedstrijd ging na veel bloed zweet en tranen van beide spelers richting de Schelde en wel met 6-3. Eindstand 5-1 in het voordeel van TC Sint-Annaland.

Aankomende zaterdagmiddag spelen de heren hun volgende wedstrijd in deze voorjaarscompetitie. Ditmaal thuis tegen Zer Oirts 1 uit Serooskerke.