HEREN 1 TC SINT-ANNALAND EINDIGEN COMPETITIE OP DEGELIJKE 5e PLAATS

23 mei 2019

De Heren 1 van TC Sint-Annaland hebben de laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen MLTC 2 uit Middelburg verloren met 5-1. Door deze uitslag eindigden de heren met 19 punten op een degelijke 5e plaats in hun klasse. Zustervereniging de Ruucstoppelen uit Sint-Philipsland speelde 3-3 gelijk en werd daarmee kampioen in de dezelfde klasse.

Op een zonovergoten zaterdagmiddag werd begonnen met de enkelspelen. Curtis Goedegebuure speelde de eerste enkel en moest flink aan het werk. Hij verloor de eerste set nipt in een tie-break met 7-6. In de tweede set kwam Curtis sterk terug en won deze set met 6-1 waardoor een derde beslissende set nodig was. Deze derde set werd een spannende set met veel en lange rally's. Uiteindelijk trok Curtis aan het kortste eind en met een 6-4 verloren set ging het wedstrijdpunt richting de bezoekers.

Tegelijkertijd was ook Dennis Borst bezig aan zijn enkel partij. Ook zijn eerste set was een lange en spannende set. Met 7-5 ging de set uiteindelijk richting de Middelburger. In de tweede set kon Dennis het tij, ondanks verwoede pogingen, niet meer keren. Met 6-2 ging ook deze set naar de bezoekers en was de tussenstand 2-0

Daarna was het de buurt aan Leen Goedegebuure en Arjan Mosselman om in hun enkel wedstrijden te proberen een puntje te pakken tijdens deze laatste competitiewedstrijd. Routinier Leen begon goed en won de eerste set tegen zijn veel jongere tegenstander met 6-4. Maar in de volgende sets kwam zijn tegenstander goed en sterk terug. De tweede ging dan ook ruim met 6-0 verloren en de derde met 6-2. Zo werd de tussenstand 3-0 voor MLTC.

Ook Arjan had een taaie tegenstander. De eerste set was wederom spannend met lange slopende slagenwisselingen. Een tie-break moest de beslissing gaan brengen in deze set. En deze tie-break werd gewonnen door zijn tegenstander en zo de set ook met 7-6. Gedurende de eerste set was Arjan geblesseerd geraakt aan zijn enkel en in het begin van de tweede set kon hij helaas niet meer verder spelen en moest zijn wedstrijd door middel van een opgave staken. Tussenstand na de enkels werd zo 4-0 voor de heren uit Middelburg.

De dubbelspelen moesten de eer van de dag gaan redden voor de Setallanders. Martijn v/d Graaf en Rien van Renswoude deden daar ook hun uiterste best voor, maar troffen twee tegenstanders die goed in vorm waren en lekker konden dubbel. Met 6-4 en 6-2 gingen zij dan ook ten onder en werd de stand 5-0 en leek een pijnlijke 6-0 nederlaag nabij als afsluiter van het seizoen.

Als laatste stonden Ad Pipping en Curtis Goedegebuure op de baan voor hun dubbel en om toch te proberen de eer de te redden. Zij wonnen de eerste set met 6-3, maar dat ging niet makkelijk. In de tweede set was het ook een lastige partij maar ook die wisten ze te winnen met 6-2. Zo pakte de thuisploeg dan toch het zo fel begeerde puntje en werd de eindstand 5-1 in het voordeel van MLTC.

Na de wedstrijd werd de voorjaarscompetitie 2019 samen met de twee dames teams gezellig afgesloten met een grote barbecue. De Dames I werd 8e in hun klasse van de competitie en de Dames II eindigde netjes op de 2e plaats op de ranglijst in hun klasse.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 12799055

TC Sint-Annaland

Dorpsweg 1
4697RG Sint-Annaland