HEREN 1 TC SINT-ANNALAND DELEN PUNTEN TIJDENS EERSTE THUISWEDSTRIJD

09 april 2019

Het herenteam van TC Sint-Annaland heeft afgelopen zaterdag tijdens hun eerste thuiswedstrijd van de KNLTB voorjaarscompetitie de punten gedeeld. Tegen Zer Oirts 1 uit Serooskerke werd 3-3 gelijk gespeeld. Door dit gelijke spelen staan de heren nu op de derde plaats in deze klasse. Zustervereniging de Ruucstoppelen uit Sint-Philipsland is voorlopig de koploper met 2 punten voorsprong.

Iets na de middag werd op de zaterdag begonnen met de dubbelspelen. Dennis Borst en Leen Goedegebuure betraden als eerste de baan. Hun eerste set verliep wat stroef en werd dan ook met 6-4 verloren, maar in de tweede kwamen ze goed terug. Met 6-3 werd de tweede set gewonnen en moest een super tie-break de beslissing brengen. Deze super tie-break werd een spannende, maar de Setallanders trokken met 10-7 toch aan het langste eind en zorgden voor het eerste puntje van de dag voor de thuisploeg.

Tegelijkertijd waren Vincent Bosch en captain Robert van 't Hof bezig met hun dubbel match. Ook dit werd een spannende pot. De heren wonnen de eerste set met 6-3, maar verloren de tweede met dezelfde cijfers waardoor ook hier een super tie-break nodig was om de wedstrijd te beslissen. Helaas gingen in deze tie-break de thuisspelers ditmaal ten onder en wel met 10-5. Tussenstand 1-1 na de dubbelspelen.

Na een korte pauze gingen de heren de baan op voor de 4 enkelspelen. Als eerste waren Rien van Renswoude en Vincent Bosch aan de beurt. Beide spelers kwamen niet echt in hun spel en waren een maatje te klein voor hun tegenstanders. Rien verloor met tweemaal 6-2 zijn wedstrijd en Vincent ging met 6-2 en 6-1 snel ten onder. Zo stond de thuisploeg ineens met 1-3 achter en moesten de laatste 2 spelers flink aan de bak om er toch nog een gelijkspel uit te slepen.

Als eerste mocht Leen Goedegebuure proberen een extra puntje voor de Setallanders te pakken. En de geslepen routinier deed dat met verve. Met een goede en degelijke 6-1 en 6-3 overwinning bracht hij de achterstand terug tot 1 puntje en was de stand nu 2-3 in het nadeel van de thuisploeg.

De laatste wedstrijd van de dag was tevens de langste. Dennis Borst maakte er in zijn enkel partij een mooi schouwspel van voor de toeschouwers. De eerste set kwam hij snel op achterstand, maar hij knokte zich toch terug en wist er uiteindelijk nog een tie-break uit te slepen. Deze spannende tie-break ging echter verloren en met 7-6 ging zo de eerste set naar de bezoekers. In de tweede set wist Dennis zich te herstellen van dit tikje en met 6-3 won hij de tweede set zodat een derde volle set de beslissing moest gaan. En in deze laatste set trok hij de goede opwaartse lijn van de tweede door. Met strakke harde slagen won hij steeds vaker de punten en met nogmaals 6-3 trok hij deze laatste partij naar zich toe en bracht de eindstand op 3-3.

Aanstaande zaterdagmiddag spelen de heren hun volgende wedstrijd. Dan uit tegen Yerseke 2, de huidige nummer 5 van de ranglijst. Een goed resultaat zou de heren ver van de degradatielijn houden en in de top van het klassement.